Ajinomoto Omnichem

Voor het bedrijf Ajinomoto OmniChem (chemische industrie) werden op de site in Balen meerdere projecten uitgevoerd.

Het eerste betreft een grondige verbouwing van het onthaalgebouw. Op het gelijkvloers werd een nieuwe inkomruimte voorzien, met gerenoveerde portier- en vergaderruimtes en nieuw sanitair. Een kleedruimte en een refter vervolledigen het plaatje gelijkvloers. Op de verdieping is een ruime bureelruimte gebouwd. Het geheel vormt, met zijn lichte gevelbepleistering en lichtgrijs buitenschrijnwerk, een herkenbaar en hedendaags toegangsgebouw voor het terrein.

Elders op de site werd het 4 niveaus tellende synthesegebouw 10 (productie) uitgebreid. Op gelijkvloers en eerste verdieping betreft het een verruiming van de productieruimtes, de andere twee verdiepingen huisvesten nieuw sanitair, burelen, een refter en een kleedruimte. De structuur werd opgetrokken in gewapend beton, de gevels werden afgewerkt met sandwichpanelen in een lichte kleur.

Opdrachtgever Ajinomoto Omnichem
Locatie Balen
Oppervlakte 1.418 m2
Fase Voltooid
Bedrag _
© Sepp van Dun
© Sepp van Dun