Postelarenweg

Zelfstandig begeleid wonen met hulp op maat. Dit programma is georganiseerd in twee woongebouwen en een centraal collectief paviljoen. Geschikt in een driehoek omsluiten de 3 volumes een centraal en collectief plein. Alle buitenruimtes van de bewoners zijn georiënteerd op deze centrale ruimte. De toegangen tot de individuele wooneenheden bevinden zich aan de andere zijde van de volumes en zijn te bereiken door middel van overdekte passerellen met een centrale verticale circulatie waaronder een lift. Elke wooneenheid heeft het perspectief om er levenslang te kunnen wonen, ze zijn aangepast aan rolstoelgebruik met voldoende draairuimte en zonder dorpels. Het centrale paviljoen is een collectief gebouw voor de gehele gemeenschap. Het paviljoen omvat een feestruimte, keuken en wasplaats. In de kelder van dit paviljoen bevinden zich alle technieken en de stookplaats .Het sanitair warm water wordt opgewarmd door zonnepanelen. Elke bewoner krijgt zijn eigen precieze afrekening.

Winnaar van de Hippoliet prijs VHM - 2003.

Opdrachtgever Molse Bouwmaatschappij
Locatie Mol
Oppervlakte 1.820 m2
Fase Voltooid
Bedrag € 1.885.000
© sepp van dun
© sepp van dun