Woonhuis Hoogmark

Dit project betreft een samenwerkingsverband tussen de Sociale Bouwmaatschappij De Noorderkempen te Merksplas en vzw De As te Arendonk (met VIPA-ondersteuning) , met als doel het realiseren van een aangenaam en optimaal woonklimaat voor 10 bewoners met een licht tot matig mentale en/of meervoudige handicap en hun begeleiders. Het gebouw werd opgevat als een grote woning; een thuis voor alle bewoners. De archetypische opbouw van een "woonhuis" is voelbaar aanwezig; voortuin, garage/carport, voordeur, inkom, vestiaire, woonkamer met eetplaats en zithoek, keuken, terras ... . De studio's van ca 36 m2 groot vormen telkens een zelfstandige entiteit met eigen sanitair en kitchenette. Ze bevinden zich op de verdieping samen met een grote gemeenschappelijke badkamer en zithoek. Het dagdagelijkse samenleven gebeurt op het gelijkvloers in de gemeenschappelijke leefruimte met keuken en de aansluitende polyvalente ruimte + buitenterras. De duurzaamheid wordt gerealiseerd door de compacte vorm, de toepassing van zonneboiler en een ventilatiesysteem met warmtewinning.

Opdrachtgever vzw De As | De Noorderkempen
Locatie Hoogstraten
Oppervlakte 772 m2
Fase Voltooid
Bedrag € 1.150.000
© Sepp van Dun
© Sepp van Dun