Syntra

Een volledige nieuwbouw voor een nieuw dienstencentrum te Neerpelt voor het huisvesten van een Syntra opleidingscentrum en diverse administratieve diensten. Het schoolgebouw van ca. 5.000 m2 heeft een rationale en open structuur uit geprefabriceerde beton. Dit maakt een economisch gebouw met naar de toekomst toe een uiterst flexibel gebruik. De open structuur maakt het mogelijk de wisselwerking tussen alle actoren in het gebouw te versterken door gebruik te maken van split-levels, vides, glazen wanden enzovoort. De gevel is gelaagd en opgebouwd in drievoud: gladde beplating, heldere beglazing in aluminium raamprofielen met geaccentueerde glaslatten en zonnewering en een sterk spiegelende glasgevel met als kleurtoon champagne en brons. Door deze afwisselend over elkaar te gebruiken ontstaat en een gevarieerd beeld die de noden van de achterliggende functie vervult. Op het vlak van technieken wordt sterk ingezet op duurzame technieken door de toepassing van warmtepompen op basis van diepteboringen en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Vooraan het gebouw zit een hoogte-accent tot 18 m hoogte, waardoor een landmark ontstaat bij het binnenrijden van Neerpelt. Voor het gehele terrein werd een masterplan ontwikkeld met een duidelijke toekomstvisie waarbij het eindresultaat voorziet in drie nieuwe blokken, randbebouwing met gemengde woon-werkfunctie en de nodige infrastructuur.

Opdrachtgever Syntra en Gemeente Neerpelt
Locatie Neerpelt
Oppervlakte 5.572 m2
Fase Uitvoering
Bedrag € 5.016.000
© sepp van dun
© sepp van dun