SJB College

Uitbreiding van het Sint-Jan Berchmanscollege te Mol met 10 klaslokalen en een computerklas. De constructie beslaat twee niveau’s (+1 en +2) met een totale oppervlakte van ca 1.000 m2 en is opgetrokken bovenop een bestaande overdekte speelplaats annex sanitaire- en technische ruimtes. Langs de ene kopse zijde wordt aangesloten op een bestaande klassenblok, langs de andere zijde zorgt een nieuwe traphal voor een extra toegang en nooduitgang. De constructie is opgetrokken uit lichte materialen zoals stalen portieken, geïsoleerde vulelementen in houtskeletbouw waartegen isolatieplaten afgewerkt met een sierbezetting. Het platte dak is in geprofileerde staalplaten. De gangen situeren zich langs de straatzijde terwijl de klassen grote ramen hebben aan de zijde van de speelplaats. Deze buitenruimte krijgt op die manier een derde wand en een groter gevoel van geborgenheid.

Opdrachtgever vzw KSOM
Locatie Mol
Oppervlakte 1.299 m2
Fase Uitvoering
Bedrag _
© sepp van dun
© sepp van dun