Villa Ha Vi

De villa uit 1975 werd grondig gerenoveerd en uitgebreid. De belangrijkste betrachting was om de achtergevel te openen naar de tuin en de circulatie doorheen de woning helder te organiseren. De achtergevel werd over de gehele breedte van de woning vervangen door een volledig glazen gevel. Deze gevel is meer naar de tuin gepositioneerd. Hierdoor wordt de beleving tussen woonruimte en tuin maximaal benut en wordt de circulatieruimte uit de bestaande woonruimtes onttrokken. Er moet niet meer van kamer tot kamer gecirculeerd worden. Eén extra hoge ruimte is aan het ontwerp van de achtergevel toegevoegd. Dit is de nieuwe zithoek als tuinkamer, visueel verbonden met het tuinpaviljoen achteraan in de tuin. Verder is de woning voorzien van een nieuwe inkom en is er een zorgwoning binnen het bestaande volume toegevoegd. Deze zorgwoning heeft zijn eigen toegang. 

Opdrachtgever Particulier
Locatie Schoten
Oppervlakte 480 m2
Fase Voltooid
Prijs _
© sepp van dun
© sepp van dun