School Alles Kids

De bestaande basisschool te Mol-Gompel was niet meer aangepast aan de noden van vandaag op het vlak van isolatie, brandveiligheid, sanitair, oppervlakte, toegankelijkheid; speelplaatsen enz. ... . In het kader van een architectuurwedstrijd ontwikkelden we een totaalvisie voor de ganse school waarin op gefaseerde wijze het geheel werd aangepakt in een combinatie van afbraak, renovatie en nieuwbouw. De nieuwbouw bestaat uit een vleugel die dwars op de bestaande wordt ingeplant en onderdak biedt aan de refter, sanitaire lokalen, trappenhuis, inkom en drie leslokalen. De renovatiewerken aan de te behouden delen zijn de volgende : vernieuwen en isoleren van het zadeldak, vervangen van het buitenschrijnwerk, het realiseren van een nieuwe traphal in de bestaande school om de evacuatie te verbeteren. Parallel aan de bestaande vleugel wordt nog een nieuwbouw voorzien als fietsen- en containerberging. Centraal tussen al deze gebouwen bevindt zich de vernieuwde open speelplaats, waarop aansluitend de overdekte speelplaats, in het verlengde van de refter. 

Opdrachtgever Gemeente Mol
Locatie Mol
Oppervlakte 1.883 m2
Fase Voltooid
Bedrag € 2.196.358