Vanhees Metalen

Het bestaande betonnen skelet werd behouden om de ruimtelijke kwaliteiten, zoals een open werkvloer en een riante vrije hoogte, optimaal te benutten. De huid van het gebouw werd helemaal opnieuw ontworpen met een hoge performantie om te voldoen aan de huidige regelgeving qua energieprestaties, maar ook rekening houdend met het industriële milieu ende  eventuele overlast zoals overmatig lawaai. Op de eerste verdieping zijn de kantoren van de onderneming ondergebracht , welke voldoen aan alle normen van een hedendaagse werkomgeving. Het is een visueel open plan met scheidingswanden in glas voor een maximale transparantie. Op het gelijkvloers zitten alle faciliteiten voorzien voor de arbeiders. Met een directe toegang tot het terrein bevinden er zich de sociale ruimtes, omkleedruimtes, douches en dergelijke. Tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping is er een dubbel hoge ruimte met de receptie en het onthaal, met overzicht over het gehele terrein.

Opdrachtgever Vanhees Metalen
Locatie Lommel
Oppervlakte 483 m2
Fase Voltooid
Bedrag _
© sepp van dun
© sepp van dun