Villa Ru Bo

De opdrachtgever had een duidelijke wens zich elke dag op vakantie te voelen in zijn nieuwe woning. Samen met het schuin oplopende terrein vormden dit de belangrijkste parameters. Via het straatniveau is er toegang tot de carport, de inkom en voordeur van de woning met aanliggend een ruime kelder en fietsenberging. De gehele leefruimte van de woning bevindt zich op het niveau hierboven. Het woongedeelte is intern bereikbaar via een trap maar eveneens en gedeeltelijk buiten via een helling. Deze helling draagt bij tot levenslang wonen. Alle functies, zoals slaapkamer, badkamer, keuken en zithoek zijn georganiseerd op één niveau. Het bureel kan afgesloten worden van de leefruimte en kan fungeren als logeerkamer. De L-vormige achtergevel is volledig beglaasd, tot onder het niveau van de leefruimte en hoger dan het plafond in het interieur. Dit geeft de ervaring van buiten te leven en te wonen. De grote eikenbomen aanwezig op het perceel zorgen voor een natuurlijk zonnescherm en het L-vormige volume geeft het terras de nodige beschutting.

Opdrachtgever Particulier
Locatie Ham
Oppervlakte 185 m2
Fase Voltooid
Bedrag _
© sepp van dun
© sepp van dun