School De Zandloper

De school als geheel vormt een duidelijk leesbare site waarin samenhang, veiligheid, sociale controle en de menselijke schaal centraal staan. Oriëntatie en organisatie zijn bij het inplanten van de gebouwen van groot belang. De beek doorheen het terrein is bepalend. De luifel als toegang en overdekte speelplaats geeft structuur aan het geheel. Het gelijkvloers omvat de kleuterklassen met eigen buitenruimte, maatvoering en kleurenpalet, hun gemeenschappelijk deels overdekte buitenruimte, refter en de administratie. Op de verdieping zit het lager onderwijs, met een verbrede gang voor alternatieve activiteiten. Beglaasde sheddaken geven overvloedig natuurlijk licht, zonder overlast. Een multifunctionele sporthal geeft direct uit op de speelplaats, deze kan ook naschools gebruikt worden. Een ruime fietsenberging is geïntegreerd. Duurzaamheid is meegenomen in de interne organisatie, compactheid, keuze van materialen en technieken.

Opdrachtgever Gemeente Mol
Locatie Mol
Oppervlakte 3.190 m2
Fase Voltooid
Bedrag € 4.482.000
© tom verstraeten
© tom verstraeten
© tom verstraeten
© tom verstraeten
© sepp van dun
© sepp van dun