School Klim-Op

Betreft een combinatie van nieuwbouw en renovatie van een bestaande basisschool waarbij drie nieuwe klaslokalen en een berging werden gerealiseerd met daarnaast de renovatie van technische lokalen en de overdekte speelplaats. Het bouwterrein bevond zich in een verloren, met dolomiet verharde hoek langs de straatzijde (rotonde). Het was onze bedoeling om door middel van het nieuwe volume de bestaande en zeer diverse gevels te verbinden om zo een grotere eenheid te creëren in het geheel. De klaslokalen liggen rond een binnenkoer waarvan de wand met de straat gevormd wordt door transparante metalen panelen met een motief van klimop-blaadjes. op die manier zijn de klassen beschermd tegen inkijk en is er toch nog voeling met de buitenwereld vanuit de klassen. De klassen zijn bereikbaar vanuit de overdekte speelplaats, een bestaande ruimte die op een eenvoudige, economische wijze werd gerenoveerd rekening houdend met de brandveiligheidseisen.

Opdrachtgever Gemeente Mol
Locatie Mol
Oppervlakte 325 m2
Fase Voltooid
Bedrag € 507.320
© sepp van dun
© sepp van dun