big
gallery
gallery(1)
gallery(3)
gallery(2)
gallery(6)
gallery(7)

Uitbreiding aan het Sint-Jan Berchmanscollege

Het Sint-Jan Berchmanscollege (SJB) werd door PED architecten uitgebreid met 10 klaslokalen en een computerlokaal. De constructie bestaat ui twee verdiepingen (+1 en +2) en bedraagt een totale oppervlakte van ca 1000 m². De uitbreiding is opgetrokken bovenop de een bestaande overdekte speelplaats, sanitaire- en technische ruimtes. Aan de ene kopse zijde wordt er aangesloten het bestaande klassenblok. Aan de andere zijde zorgt de toevoeging van een nieuwe traphal voor een extra toegang en nooduitgang. De constructie wordt opgetrokken uit lichte materialen. Er wordt gebruik gemaakt van stalen portieken en geïsoleerde vulelementen in houtskeletbouw waartegen isolatieplaten bevestigd worden die afgewerkt worden met sierbezetting. Het platte dak bestaat uit geprofileerde staalplaten. De gangen worden gepositioneerd aan de straatzijde terwijl de klassen met grote ramen connectie hebben naar de speelplaats toe. De speelplaats wordt dankzij de uitbreiding voorzien van een derde wand en bekomt zo een groter gevoel van geborgenheid.

Opdrachtgever _______
Locatie Mol
Fase A asbuilt
Bedrag €___